PGD Dolnji Logatec
INTERVENCIJE 2016

-29. 12. se je ob 21.19 na primorski avtocesti od Logatca proti Vrhniki, občina Vrhnika, zgodila prometna nesreča v katero sta bila udeležena osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Dolnji Logatec in GB Ljubljana so zavarovali in razsvetljevali mesto nesreče, odklopili akumulatorja, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi in nudili pomoč pri natovarjanju poškodovanih vozil na vozilo avtovleke. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti in delavci cestnega podjetja DARS.


-29. 12. smo bili s strani občana zaprošeni za pomoč pri reševanju mačka, ki je na slemenu strehe večstanovanjske stavbe vztrajal že dalj časa. Kljub trudu lastnika, da bi priklical mačka, se le ta ni premaknil. Skozi strešno okno smo vstopili na streho in s pomočjo vrvne tehnike napredovali do prestrašenega mačka, katerega smo nepoškodovanega predali lastniku.


-24. 12. je ob 15.23 v naselju Medvedje Brdo v občini Logatec zagorel kozolec. Požar smo pogasili gasilci PGD Dolnji Logatec, Medvedje Brdo, Rovte in Zavratec. Kozolec je bil v požaru uničen. O dogodku je bila obveščena tudi policija. SLIKE


-22.12. sta ob 11.11 na regionalni cesti Logatec–Vrhnika v križišču za industrijsko cono Zapolje, občina Logatec, trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana in PGD Dolnji Logatec smo zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja, očistili cestišče razlitih tekočin in nudili pomoč pri oskrbi ponesrečene osebe reševalcem NMP ZD Logatec, ki so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in jo prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.


-21.12. so ob 18.58 v naselju Petkovec, občina Logatec, zagorele letve, ki so bile zložene ob mizarski delavnici. Ogenj se je razširil tudi na ostrešje delavnice. Požar smo pogasili gasilci PGD Rovte in Dolnji Logatec. SLIKE


-19.12. se je ob 15.39 v gozdu nad Hotedršico, občina Logatec, poškodoval gozdar. Reševalcem NMP ZD Logatec smo gasilci PGD Dolnji Logatec pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovanca do reševalnega vozila.


-18.12. smo ob 7.59 gasilci PGD Dolnji in Gorenji Logatec nudili pomoč reševalcem NMP v Kalcah v občini Logatec pri prenosu obolele osebe iz hiše do reševalnega vozila.


-5.12. smo iz ReCO dobili poziv o požaru na osebnem vozilu na AC med počivališčem Lom in izvozom Logatec. Posredovanje ni bilo potrebno.


-5.12. smo bili obveščeni o požaru grmičevja pri cerkvi na Taboru v Gorenjem Logatcu. Posredovali smo gasilci PGD Gorenji in Dolnji Logatec.


-5.12. je ob 6.49 na avtocesti v smeri Logatec - Vrhnika, pred Štampetovim mostom, občina Vrhnika, osebno vozilo trčilo v tovorno vozilo. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo zavaraovali kraj nesreče, odklopili akumulator ter po nameščenih zaščitah zračnih vrečah iz vozila iznesli poškodovanega voznika. Osebo so oskrbeli reševalci NMP ZD Logatec. Aktivirani so bili tudi gasilci GB Ljubljana ter PGD Stara Vrhnika.


-2.12. smo ob 12.17 gasilci PGD Dolnji Logatec posredovali na Lomu v občini Logatec, kjer se je poškodoval krajan pri delu v gozdu. Nudili smo pomoč reševalcem NMP ZD Logatec pri imobilizaciji in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.


-29.11. so ob 8.34 zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše v Zelenici v občini Logatec. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo nadzorovali dimniški požar, dokler saje niso zgorele, nato pa okolico dimnika pregledali s termo kamero.


-12.11. smo ob 22.36 na Poljski poti v Logatcu gasilci PGD Dolnji Logatec pogasili barako velikosti 3 x 4 metre.


-11.11. so ob 14.05 na Grajski poti v Logatcu v dimniku gorele saje. Gasilci PGD Gorenji in Dolnji Logatec smo saje pogasili, očistili dimnik in ga preventivno pregledali s termo kamero.


-23.10. ob 21.57 sta na cesti regionalni cesti Kalce–Hotedršica, občina Logatec, trčili osebni vozili. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, počistili razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem in policiji. V nesreči sta se poškodovali dve osebi. Reševalci NMP ZD Logatec so ju prepeljali v UKC Ljubljana. Aktivirani so bili tudi gasilci GB Ljubljana. SLIKE


-7.10. smo bili obveščeni, da ob stari cesti Vrhnika–Logatec pred industrijsko cono Logatec leži negiben kolesar. Poleg reševalcev in policije smo bili aktivirani tudi gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo nudili pomoč reševalcem pri oživljanju. Kolesar je umrl.


-6.10. se je ob 16.52 na avtocesti iz Logatca proti Ljubljani kadilo iz osebnega vozila zaradi okvare na motorju. Gasilci GB Ljubljana in PGD Dolnji Logatec smo zavarovali kraj dogodka in preventivno pregledali vozilo. Odklopilo se je tudi akumulator ter posulo iztekle tekočine.


-2.10. se je ob 17.28 na avtocesti Unec–Logatec, občina Cerknica, zgodila prometna nesreča z udeležbo osebnega vozila. Posredovali smo gasilci PGD Cerknica, Rakek, Ivanje Selo in Dolnji Logatec ter GB Ljubljana, ki smo zavarovali mesto dogodka, izvajali požarno in prometno varovanje ter nudili pomoč pri čiščenju cestišča. V nesreči ni bil nihče poškodovan.


-24.9. smo bili preko ReCO zaprošeni za pomoč občanu pri lovljenju pobeglega papagaja.


-18.9. je ob 0.26 na avtocesti Logatec–Unec pri počivališču Lom v smeri Kopra osebno vozilo trčilo v signalizacijsko prikolico in tovorno vozilo Darsa. Gasilci GB Ljubljana in PGD Dolnji Logatec smo zavarovali kraj prometne nesreče, s tehničnim posegom rešili težje poškodovano osebo iz vozila, ter pomagali reševalcem NMP ZD Logatec pri imobilizaciji in oskrbi poškodovane osebe, odklopili akumulator na vozilu ter posuli iztekle tekočine. Na kraju so bili prisotni policisti. SLIKE


-16.9. so ob 15.51 na primorski avtocesti pri počivališču Lom v smeri Postojne v občini Logatec trčila tri osebna vozila. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec in GB Ljubljana, ki smo kraj dogodka zavarovali in odklopili akumulatorje na vozilih. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.


-5.9. je ob 17.50 na AC od Logatca proti Vrhniki, občina Vrhnika, zagorelo osebno vozilo. Posredovali smo gasilci GB Ljubljana in PGD Dolnji Logatec, ki smo na kraju ugotovili, da je prišlo do okvare motorja. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo očistili cestišče in s termo kamero opravili pregled vozila.


-29.8. je na območju občine Logatec zaradi neurja meteorna voda zalivala prostore objektov. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo črpali vodo iz objektov na devetih lokacijah.


-22.8. je ob 12.02 je na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko tovornemu vozilu za prevoz nevarnih tekočin razneslo pnevmatiko, zaradi česar je prišlo do naleta drugega tovornega vozila, ki je nato prebilo varovalno ograjo, obstalo ob podvozu nižje ležeče lokalne ceste in se vnelo. Gasilci GB Ljubljana, PGD Verd, Vrhnika in Dolnji Logatec smo zavarovali mesto nesreče, pogasili goreče tovorno vozilo, s tehničnim posegom iz razbitin rešili preminulo osebo, s pivniki in črevesi omejili razlivanje nevarnih tekočin izven mesta nesreče, zagotavljali požarno varovanje med pretakanjem goriva iz poškodovane avtocisterne ter nudili pomoč avtovleki in cestnemu podjetju pri čiščenju posledic prometne nesreče s cestišča. Na mestu nesreče so posredovali tudi reševalci NMP RP Ljubljana, NMP Logatec in policisti. SLIKE


-9.8. ob 14.50 sta na Notranjski cesti v Logatcu gasilca PGD Dolnji Logatec v ZD Logatec iz okvarjenega dvigala rešila dve nepoškodovani osebi.


-8.8. smo bili obveščeni smo bili o onesnaženem potoku ob ulici Cesta talcev. Skupaj z gasilci GB Ljubljana smo potok pregledali, opravilo se je meritve ter postavilo lovilno črevo.


-8.8. ob 16.04 je zagorela trava, podrast in železniški pragovi na železniški progi za Železnico v Logatcu. Požar na površini okoli 1500 kvadratnih metrov in 30 gorečih pragov smo pogasili gasilci PGD Dolnji Logatec. SLIKE


-7.8. smo se gasilci prostovoljnih gasilskih društev Dolnji Logatec, Gorenji Logatec, PGD Rovte ter PGD Vrh Svetih Treh Kraljev, kot Gasilska zveza Logatec odzvali na pomoč pri gašenju požara v naravnem okolju na Kraškem robu. Ob prihodu na sprejemno mesto so nas razporedili v bližino naselji Loka in Bezovica, kjer smo preko noči gasili požare. SLIKE


-4.8. smo dobili poziv, da v naselju Kalce gori v naravi. Ob prihodu na kraj smo ugotovili, da gre za nadzorovan ogenj zato naše posredovanje ni bilo potrebno. Na kraju so bili tudi gasilci PGD Gorenji Logatec.


-3.8. je ob 21.36 na primorski avtocesti med priključkom Logatec in priključkom Vrhnika, občina Vrhnika, trčilo pet vozil. Tovorno, kombinirano in tri osebna vozila. Ena oseba se je pri tem poškodovala. Gasilci PGD Dolnji Logatec in GB Ljubljana smo zavarovali in razsvetljevali mesto nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi ter nudili pomoč policiji in avtovleki pri natovarjanju poškodovanih vozil. Reševalci NMP Logatec so na kraju oskrbeli poškodovano osebo in jo prepeljali v UKC Ljubljana.


-31.7. sta ob 10.24 na avtocesti med Logatcem in Vrhniko, občina Vrhnika, trčila motorist in voznik z osebnim vozilom. Posredovali smo reševalci RP KC Ljubljana in gasilci PGD Dolnji Logatec ter GB Ljubljana, ki smo zavarovali kraj nesreče, do prihoda ekipe NMP oskrbeli poškodovanega motorista in njegovo sopotnico.


-28.7. sta ob 19.20 na avtocesti Ljubljana–Postojna za odcepom Lom v občini Logatec trčila tovorno in osebno vozilo, pri čemer je osebno vozilo odbilo na brežino iz njega pa se je močno kadilo. Gasilci GB Ljubljana in PGD Dolnji Logatec smo zavarovali mesto nesreče, poskrbeli za odklop akumulatorja. Poškodovanih ni bilo.


-24.7. sta na avtocesti Logatec–Vrhnika na viaduktu Verd, občina Vrhnika, trčila osebna avtomobila. V nesreči so bile poškodovane tri osebe, med njimi en otrok. Gasilci GB Ljubljana in PGD Dolnji Logatec smo zavarovali mesto nesreče, izklopili akumulatorja, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih oseb! SLIKE


-22.7. smo ob železniški progi v Logatcu, gasilci PGD Dolnji Logatec, pogasili 20 kvadratnih metrov trave in en železniški prag.


-22.7. smo po prometni nesreči na cesti Kalce - Hrušica, gasilci PGD Dolnji Logatec vozilo postavili na kolesa, odklopili akumulator na vozilu ter posuli iztekle tekočine.


-18.7. se je ob 13.26 na avtocesti med Uncem in Logatcem, pri delovni zapori pred Lomom, močno kadilo iz osebnega vozila. Aktivirani smo bili gasilci PGD Rakek, Cerknica, Dolnji Logatec in GB Ljubljana. Gasilci iz Cerknice in Rakeka so bili prvi na kraju in so na vozilu, ki mu je odpovedala turbina, odklopili akumulator, posuli razlito olje pod motorjem ter avto pregledali s termo kamero.


-9.7. je ob 13.15 na avtocesti od počivališča Lom proti Uncu, občina Logatec, zaradi počene pnevmatike osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Aktivirani smo bili gasilci GB Ljubljana in PGD Dolnji Logatec, ki smo zavarovali kraj dogodka. Nastala je materialna škoda, poškodovanih pa ni bilo. SLIKE


-6.7. sta ob 19.40 na AC Unec–Logatec, občina Cerknica, trčila kombinirano in osebno vozilo. Pri tem sta se poškodovali dve osebi. Reševalci NMP so ju odpeljali v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, z vpojnim sredstvom posuli razlite tekočine ter nudili pomoč ponesrečencem pred prihodom reševalcev NMP. Posredovali smo tudi gasilci PGD Dolnji Logatec. SLIKE


-30.6. sta ob 9.53 na cesti Logatec - Rovte, v Cestah, občina Logatec, trčili osebni vozili. Ena oseba se je pri tem poškodovala. Reševalci NMP Logatec so jo prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, počistili razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP. SLIKE


-27.6. smo bili obveščeni o prometni nesreči treh vozil na avtocesti med Uncem in Logatcem pri počivališču Lom, z vkleščenjem ene osebe. Gasilci GB Ljubljana, PGD Cerknica in PGD Dolnji Logatec smo požarno zavarovali kraj nesreče, posuli razlite tekočine z vpojnim sredstvom, s tehničnim posegom rešili težje poškodovano osebo ter pomagali reševalcem NMP ZD Logatec pri imobilizaciji. Policiji smo nudili tudi pomoč z razsvetljavo. SLIKE


-24.6. so ob 16.44 stanovalci bloka na Tovarniški cesti v Logatcu zaznali vonj po plinu. Ob prihodu na kraj dogodka smo opravili meritve nevarnih plinov in pregledali ves blok, vendar nevarnosti nismo zaznali.


-14.6. smo bili obveščeni o prometni nesreči na AC Unec - Lom. V nesreči so bila udeležena tri osebna vozila. Posredovali smo gasilci PGD Cerknica, GB Ljubljana, PGD Dolnji Logatec ter NMP ZD Cerknica in Logatec.


-29.5. je ob 16.35 na primorski avtocesti med priključkom Logatec in priključkom Vrhnika v smeri Ljubljane v naletu trčilo šest osebnih vozil. Gasilci GB Ljubljana in PGD Dolnji Logatec smo zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu ponesrečencev do reševalnih vozil. Reševalci NMP Logatec, NMP Idrija in NMP RP KC Ljubljana so na kraju dogodka oskrbeli sedem poškodovanih oseb in jih prepeljali v UKC Ljubljana. Okoliščine prometne nesreče preiskuje policija. SLIKE


-29.5. se je ob 0.58 na Režiški cesti v Gorenjem Logatcu, občina Logatec, osebno vozilo prevrnilo na bok. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu, vozilo postavili na kolesa in počistili iztekle motorne tekočine. Aktivirani so bili tudi poklicni gasilci GB Ljubljana, ki so bili naknadno preklicani. Poškodovanih ni bilo.


-14.5. ob 18.15 je na Tržaški cesti v Logatcu meteorna voda zalila prostore proizvodnje valovitega kartona. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo prečrpali okoli 15 kubičnih metrov vode na površini okoli 5000 kvadratnih metrov.


-14.5. je ob 17.35 v ulici Plesiše v Logatcu iz zunanjega talnega jaška meteorna voda zalivala stanovanjsko hišo. Na kraj dogodka smo odšli gasilci PGD Dolnji Logatec ter izčrpali okoli 3 kubične metre vode.


-12.5. so ob 20.22 v Grčarevcu, občina Logatec, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Posredovali smo gasilci PGD Gorenji in Dolnji Logatec, ki smo dimnik pregledali s termovizijsko kamero, saje pogasili z ročnim gasilnim aparatom, dimnik očistili in ga s kamero ponovno pregledali.


-9.5. sta na avtocesti med Uncem in Logatcem v občini Cerknica, ob 8:52, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Cerknica, Dolnji Logatec in GB Ljubljana smo kraj dogodka zavarovali, odklopili akumulator, ter nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.


-6.5. se je ob 12.22 raztresel beton na Tržaški cesti v Logatcu. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo sprali cestišče.


-5.5. je ob 23.07 na vratarnici poslovnega objekta v Tovarniški cesti v Logatcu gorela svetilka nočne razsvetljave. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo požar pogasili in izklopili varovalke v elektro omarici.


-17.4. so ob 23.02 na Potoški cesti v Logatcu v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo počakali, da so saje dogorele, pregledali dimnik s termo kamero in ogledalom in prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.


-7.4. smo bili obveščeni, da se iz enega izmed stanovanju v večstanovanjski stavbi na Tovarniški cesti kadi iz stanovanja. Preko lestve smo skozi okno vstopili v stanovanje, odmaknili zažgano hrano s štedilnika ter prezračili stanovanje. V stanovanju smo našli nezavestno osebo, ter pomagali reševalcem NMP ZD Logatec pri imobilizaciji in oskrbi.


-3.4. je ob 13:41 gorelo v naravi v bližini ICZR Logatec. Posredovali smo gasilci PGD Gorenji Logatec in PGD Dolnji Logatec, ki smo pogasili petsto kvadratnih metrov trave.


-26.3. se je na cestni relaciji Logatec – Laze, v občini Logatec, osebno vozilo prevrnilo na streho. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter posuli razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.


-25.3. smo prejeli poziv, da gori tovorno vozilo na AC Logatec - Unec. Ob prihodu na kraj smo ugotovili da je zaradi pregrevanja prišlo do tehnične napake na zavorah vozila. Zavore smo ohladili ter pregledali s termokamero. Na kraju so bili prisotni tudi gasilci GB Ljubljana in PGD Rakek.


-19.3. smo bili obveščeni, da ekipa NMP ZD Logatec potrebuje pomoč pri prenosu osebe iz višjega nadstropja večstanovanjske stavbe. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo pomagali reševalcem pri imobilizaciji na nosila ter prenosu osebe do reševalnega vozila.


-11.3. je ob 6.04 zagorel avtobus na AC od Logatca proti Uncu, občina Logatec. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo na kraju pogasili goreč zračni filter v motornem delu, evakuirali ljudi z avtobusa ter do prihoda pristojnih služb zavarovali kraj dogodka. Poškodovanih ni bilo. O dogodku je bila obveščena tudi policija. SLIKE


-10.3. so ob 11.08 v ulici Loka v občini Logatec zagorele ciprese ob stanovanjski hiši. Požar se je razširil na 20 cipres in bližnjo nadstrešnico. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo požar pogasili. Na kraju so bili prisotni tudi policisti. SLIKE


-29.2. je ob 18:17 zagorel električni delilnik napetosti v stanovanju na Pavšičevi ulici v Logatcu. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo odklopili elektriko ter pregledali in prezračili prostore. SLIKE


-28.2. sta ob 7.10 na Tržaški cesti v Logatcu trčili osebni vozili. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, pomagali reševalcem, posuli cestišče z vpojnimi sredstvi in povlekli vozilo iz jarka. V nesreči sta bile poškodovane dve osebi. SLIKE


-26.2. je na avtocesti med izvozom za Logatec in počivališčem Lom prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec in GB Ljubljana, ki sm odklopili akumulator in pregledali območje. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.


-21.2. se je na stari cesti od Vrhnike proti Logatcu, pri razcepu za Strmico, osebno vozilo obrnilo na streho. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo nudili pomoč poškodovani osebi in jo predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP ZD Logatec, zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi, vozilo postavili nazaj na kolesa ter nudili pomoč policiji z razsvetljavo.


-14.2. je zaradi napake na peči centralne kurjave voda zalila klet stanovanjske hiše na Griču v Logatcu. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo zaprli ventil vode in iz kleti prečrpali okoli 8 kubičnih metrov vode.


-10. 2. smo bili obveščeni o vonju po plinu v večstanovanjski stavbi na Tovarniški cesti. Ob pregledu stanovanj, smo gasilci PGD Dolnji Logatec naleteli na plinsko jeklenko, iz katere je zaradi dotrajanega tesnila uhajal plin. Tesnilo smo zamenjali, izmerili vsebnost plina ter prezračili objekt. Na kraj so prišli tudi gasilci GB Ljubljana.


-9. 2. ob 21.32, je na AC Unec - Logatec, občina Logatec, prišlo do prometne nesreče , v kateri je kombinirano vozilo s prikolico, ki je prevažalo tri osebna vozila zasukalo za sto osemdeset stopinj in eno vozilo je padlo iz prikolice. Posredovali smo gasilci PGD Doljni Logatec in PGD Cerknica, ki smo zavarovali kraj prometne nesreče in odklopili akumulatorje na dveh poškodovanih vozilih. Aktivirani so bili tudi poklicni gasilci GB Ljubljana, ki so bili naknadno preklicani. Na kraju so bili prisotni tudi policisti ter NMP ZD Logatec.


-11. 1. je ob 20.33 v Partizanski ulici, občina Logatec, voda zalila garažo. Izčrpali smo jo gasilci PGD Dolnji Logatec.


-2. 1. smo bili obveščeni, da je na cesti Kalce - Hrušica vozilo na strehi. Prometno in požarno smo zavarovali kraj nesreče, izvlekli vozilo na cesto ter ga postavili na kolesa in odklopili akumulator. Dvema lažje poškodovanima oseba smo nudili prvo pomoč, vsem udeležencem pa smo nudili toplo zavetišče v našem vozilu do odvoza vozila. SLIKE


Untitled Document