PGD Dolnji Logatec
Intervencije 2018 | Prostovoljno Gasilsko Društvo Dolnji Logatec
INTERVENCIJE 2018

-19. 2. sta ob 6.53 na stari cesti Logatec - Vrhnika pri IOC Zapolje, občina Logatec, čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in do prihoda policije usmerjali promet. Reševalci NMP ZD Logatec so dve poškodovani osebi oskrbeli na kraju.


-13. 2. je ob 22.49 v naselju Kalce, občina Logatec, gorelo dostavno vozilo. Aktivirani smo bili prostovoljni gasilci iz PGD Gorenji Logatec in Dolnji Logatec. Do našega prihoda je lastnik sam uspel pogasiti vozilo. Gasilci smo odklopili akumulator ter pregledali vozilo s termovizijsko kamero.


-11. 2. smo bili obveščeni, da je na avtocesti med Logatcem in Vrhniko vozilo v jarku. Gasilci PGD Dolnji Logatec, GB Ljubljana smo skupaj z gasilci PGD Radovljica zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, in vozilo postavili nazaj na cestišče. V prometni nesreči ni bilo poškodovanih oseb.


-10. 2. smo dobili poziv o prevrnjenem osebnem vozilu na avtocesti med počivališčem Lom in izvozom Logatec, vendar smo tik pred izvozom dobili preklic, saj se je nesreča pripetila na drugem odseku avtoceste.


-5. 2. so ob 10.44 na Gozdni poti v Logatcu zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo varovali dimnik do izgoretja saj in s termovizijsko kamero pregledali objekt.


-5. 2. sta ob 6.11 na primorski avtocesti pri izvozu s počivališča Lom v smeri proti Ljubljani trčili tovorni vozili, pri čemer se je na enemu izmed vozil poškodoval rezervoar za gorivo. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica ter GB Ljubljana smo zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih, prečrpali gorivo iz poškodovanega rezervoarja in rezervoar odstranili z vozila, ter z vpojnimi sredstvi posuli izteklo gorivo na cestišču v dolžini skoraj pol kilometra. Zaradi tega dogodka je tretje tovorno vozilo naglo zaviralo, pri čemer se je poškodovala prikolica vozila in se je po cestišču raztresel tovor. Gasilci smo kraj dogodka zavarovali in pomagali pri natovarjanju raztresenega tovora nazaj na prikolico. V sodelovanju s policijo in delavci DARS smo gasilci še počistili cestišče v celotni dolžini dogodkov in sprostili promet po avtocesti. Poškodovanih oseb v nesrečah ni bilo. SLIKE


-23. 1. je ob 10.28 v Sončnem Logu v Logatcu na parkirišču iz vozila iztekalo gorivo. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo z vpojnimi sredstvi posuli razlito gorivo na površini dveh kvadratnih metrov.


-23. 1. je ob 4.40 na avtocesti Logatec–Vrhnika voznica z osebnim vozilom zaradi neprilagojene hitrosti trčila v sredinsko zaščitno ograjo in obstala na zelenici med voznima pasovoma. Gasilci PGD Dolnji Logatec in GB Ljubljana smo zavarovali mesto nesreče, izklopili akumulator, zatesnili rezervoar iz katerega je iztekla manjša količina goriva, počistili cestišče in z dvigalom postavili vozilo na cesto.


-13. 1. so ob 18.07 na Cesti talcev, občina Logatec, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo pogasili požar, ter tuljavo pregledali s termovizijsko kamero. Prepovedali smo kurjenje, do prihoda dimnikarja.


-12. 1. smo bili ob 7:04 preko pozivnikov obveščeni, da gori skladiščni objekt na Notranjski cesti v Logatcu. Po prihodu na kraj smo ugotovili, da gre za sežiganje lesenih odpadkov pod nadzorom. Naše posredovanje tako ni bilo potrebno.


-7. 1. so ob 16.35 v Nazorjevi ulici v Logatcu zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo počakali do izgoretja saj ter s termovizijsko kamero pregledali okolico dimnika.


-6. 1. je ob 21. uri na avtocesti med Logatcem in Uncem prišlo do prometne nesreče osebnega in tovornega vozila. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo zavarovali kraj nesreče ter odklopili akumulatorske baterije na poškodovanih vozilih ter posuli iztekle tekočine. SLIKE


-5. 1. sta ob 18.49 na cesti Logatec–Rovte, občina Logatec, trčili osebni vozili. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih, osvetljevali kraj nesreče, posuli iztekle tekočine ter nudili pomoč petim poškodovanim osebam. Reševalci NMP Logatec in Ljubljana so poškodovane prepeljali v UKC Ljubljana. SLIKE


Untitled Document